Hvilken espressomaskine skal jeg vælge?

Opdateret: 24. feb. 2021

Det kan være svært at navigere sig gennem de uendelige sider og træf på Google der tilbyder espressomaskiner. Googler man "espressomaskine" får man ca. en halv million træf og man bliver derfor nok ikke så meget klogere. Googler man "La Marzocco espressomaskine", får man faktisk endnu flere træf. For at gøre det lidt nemmere for dig at vælge maskine, har vi lavet en oversigt over de forskellige maskinerne til La Marzocco her.


La Marzocco har syv espressomaskiner i sin portefølje, hvoraf flere kan fås i forskellige konfigurationer. Spekteret går fra enkle maskiner skabt for hjemmet, til højteknologiske lever-maskiner for den ægte kaffeentusiast.

La Marzocco har produceret håndlavede espressomaskiner siden 1927 og den bedste beskrivelse på hvorfor La Marzoccos espressomaskiner er så gode, er enkel, men alligevel kompliceret: Maskinerne har unik stabilitet på tryk og temperatur, de to mest afgørende parametre for at lave god espresso! Det er kvaliteten på maskinerne og komponenterne de er bygget op af, der sørger for dette. Dette resulterer i maskiner med stor kapacitet og driftssikkerhed. I tillæg til dette, laver La Marzocco maskiner med meget forskellig visuelt udtryk, sådan at maskinerne nemt kan passe ind i adskillige koncepter.


Lad os starte med La Marzocco Home maskinerne...


I denne kategori har La Marzocco to hovedmaskiner at vælge mellem, men selvom de ligger i Home-kategorien, fungerer de også på mindre kontorer og andre steder, hvor man ønsker at nyde en god espresso.


La Marzocco Linea Mini


Linea Mini blev introduceret i 2015, som det første produkt i La Marzocco Home konceptet. Maskinen er en mindre udgave af den kendte Linea Classic, og indeholder mange af de samme komponenter. Linea Mini er en utrolig enkel og effektiv espressomaskine, som er nem at betjene. Den leveres i EE-model, som vil sige at den starter og stopper ved hjælp af et håndtag. Maskinen er udstyret med dobbelt tanke og et vandreservoir på 2,5 liter. Ønsker du den tilkoblet til vand og afløb, er dette også muligt så længe det gøres af fagfolk. Med kraftfuld steam og god temperaturstabilitet opnår du hurtigt samme kvalitet på kaffen, som i din favorit café. Linea Minis størrelse gør at den passer udmærket i køkkenet, på kontoret eller andre steder hvor man ønsker at nyde en god espresso. Linea Mini fås i fem forskellige farver. 


Grupper: 1

Konfigurationer: EE


La Marzocco GS3


GS3 leveres i to forskellige modeller: auto volumetrisk (AV) og manuel paddle (MP). GS3 er en langt mere avanceret espressomaskine end Linea Mini, da maskinen er udstyret med den mest avancerede La Marzocco-teknologi. Termisk stabilitetssystem, forvarmning, digital PID-kontrol, mættede gruppehoveder og digitalt display, er funktioner der er med på at skabe en luksuriøs platform for espressobrygning. Den er ikke meget større end en Linea Mini, noget som gør at maskinen også passer perfekt ind hjemme på køkkenet, på et kontor eller i et lille serveringssted. GS3 leveres med indbygget vandtank, men kan kobles til direkte vandtilførsel dersom det er ønskeligt.


Grupper: 1

Konfigurationer: MP, AV


Så over til de kommercielle maskinerne til La Marzocco...


I denne kategori findes det mange forskellige modeller at vælge mellem, og maskinerne fås i flere udgaver. Driver du et serveringssted eller har planer om at starte et, er det flere spørgsmål du burde stille dig selv inden du vælger maskine.

- Hvor mange kunder kan jeg forvente?


- Hvor meget plads har jeg?


- Hvor mange baristaer skal kunne arbejde på maskinen samtidigt?


- Hvor mange kopper med espresso forventer jeg at sælge?


Når du har stilet dig selv disse spørgsmål, kan du begynde at se på hvilken maskine der passer til dine behov.


Lad os starte med den mest berømte maskine fra La Marzocco;


La Marzocco Linea Classic


Linea Classic blev lanceret i 1990'erne og går ind i historiebøgerne som den maskine der har bidraget mest til udviklingen af specialkaffeindustrien. Den er designet for at kunne passe ind i enhver setting, og med sit tidløse design er dette en maskine som aldrig vil gå af mode. Maskinen kommer med dobbelt tanke, mættede gruppehoveder og PID-kontroller. Den er enkel at betjene og at vedligeholde. Dette er en espressomaskine som passer godt ind i enhver café, restaurant eller bar. Normal opgradering er høje ben og trykknappanel med timer som viser bryggetid (cronos