Espressokværne til hjemmebrug

Opdateret: 11. juni 2020


Planlægger du at købe en espressomaskine til hjemmet, har du også brug for en espressokværn. Ved at have din egen kværn vil du altid få friskmalede bønner – noget som hæver kvaliteten på espressoen du skal brygge. At vælge en espressokværn af høj kvalitet er afgørende for slutresultatet på espressoen. Allervigtigste er at kværnen klarer at male kaffen fint nok. Det er mange af hjemmekværnene på markedet som ikke klarer det, og dersom du har for grovmalet kaffe vil du sandsynligvis ikke opnå det resultat du ønsker. Jævn og konsistent maling af espressobønnerne er også vigtige faktorer for god espresso.


Vi anbefaler i hovedsag fire forskellige espressokværne til hjemmebrug;

- Mazzer Mini Electronic

- Mazzer Lux D

- Mazzer Super Jolly

- La Marzocco Swift Mini

Hvilken af de du bør vælge afhænger af flere faktorer, da de forskellige kværne har lidt forskellige egenskaber. Inden du vælger bør du tage hensyn til følgende faktorer;

- Hvor tit kommer du til at bruge den?

- Hvor god plads har du til kværnen?

- Ønsker du en elektronisk eller manuel kværn?

- Hvor hurtig ønsker du at kværnen skal være?


Mazzer Mini Electronic


Denne elektroniske kværn er perfekt for køkkendisken, da den både er lille og let. Mazzer Mini Electronic bruger ca. 10 sekunder på at kværne et dobbelt espressoshot. Denne kværn kværner espressoen direkte ned i filterkoppen, uden at tilsøle og giver minimalt med spild. Mini Electronic har en «Grind on demand» funktion, som sørger for helt nymalet espresso.

Højde: 47 cm

Bredde: 16,8 cm

Dybde: 34 cm

Vægt: 10,2 kg
Mazzer Lux D

Denne manuelle espressokværn er resultatet af et samarbejde mellem La Marzocco og Mazzer hvorpå de sammen skulle udvikle den optimale espressokværn til hjemmebrug. En af de største forskeller mellem en Lux D model og en Mini Electronic model, er at Lux D er manuel og Mini Electronic er elektronisk. Lux D har også «Grind on demand» funktion som gør at du altid får nymalet espresso.

Højde: 47,5 cm

Bredde: 18 cm

Dybde: 25 cm

Vægt: 10,5 kg


Mazzer Super Jolly